Heb je een vraag over watdoejijmorgen.nl? Bekijk hier de antwoorden op veelgestelde vragen. Geen antwoord op je vraag kunnen vinden of advies nodig? Neem dan contact op met onze helpdesk via 088 203 28 32 (op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur) of via info@watdoejijmorgen.nl.

Hulp bij inloggen

Via de knop ‘Inloggen’ heb je toegang tot 3 verschillende accounts:

  1. Gebruik je account bij watdoejijmorgen.nl om je plan voor morgen te bekijken en/of te wijzigen.
  2. Gebruik 'Mijn FLOW' om de Quick Scan of de Loopbaanwijzer te doen. Hier kun je ook een gratis loopbaangesprek plannen. Je kunt hier alleen inloggen met een corporatie e-mailadres.
  3. Gebruik ‘Mijn academie’ om je geplande training(en) en/of e-learning(s) te bekijken. Je kunt hier alleen inloggen als je bent aangemeld voor een training.


Wachtwoord vergeten? Klik op de knop van het account waarop je wilt inloggen en kies voor ‘Wachtwoord vergeten’. Vul je mailadres in om een nieuw wachtwoord toegestuurd te krijgen.

Ik ben aangemeld voor een e-learning. Waar kan ik de training starten?

Zodra je bent aangemeld voor een e-learning ontvang je inloggegevens voor de leeromgeving: Mijn academie. Ga in de leeromgeving naar ‘Mijn e-learning’ om direct te starten.

Hoe kan ik me weer afmelden voor een training/opleiding?

Op alle trainingen en opleidingen gelden de algemene voorwaarden van De Corporatie Academie. Deze kun je hier teruglezen. Hier staat ook in hoe je je kunt afmelden en of daar eventuele kosten aan verbonden zijn.

Mijn corporatie heeft (nog) geen toegang tot de zelftesten. Wat nu?

Stuur vanuit je zakelijke e-mailadres een mail naar info@watdoejijmorgen.nl met het verzoek om jouw corporatie toegang te geven. Wij controleren je verzoek en zorgen ervoor dat jij en je collega’s zo snel mogelijk aan de slag kunnen met de zelftesten.

Ik wil graag persoonlijk advies over mijn plan voor morgen. Waar kan ik terecht?

Wat leuk dat je aan de slag gaat met jouw plan voor morgen! Een leeradviseur van watdoejijmorgen.nl kan jou persoonlijk advies geven. Bel naar 088 203 28 32 of stuur een mail met daarin je wensen naar info@watdoejijmorgen.nl. Liever een gratis loopbaangesprek met een loopbaanadviseur? Via FLOW krijg je een gratis startgesprek met een loopbaanadviseur en aanvullend nog eens twee gratis loopbaangesprekken als je de Loopbaanwijzer hebt doorlopen. Meld je aan bij de Loopbaanwijzer om een startgesprek aan te vragen of direct de loopbaantesten te doorlopen.

Het advies in mijn plan voor morgen klopt niet

Mail je plan voor morgen naar info@watdoejijmorgen.nl en geef aan wat je vragen of opmerkingen zijn. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om samen tot een passend advies te komen.

Welke leerlijnen zijn er te vinden op watdoejijmorgen.nl?

Kijk voor een actueel overzicht op de pagina ‘Leerlijnen’. Er zijn nu al vijf vakinhoudelijke leerlijnen: Verhuur, KCC, Opzichter, Vakman en Sociaal beheer en leefbaarheid. Daarnaast hebben we de leerlijn ‘Vaardigheden voor de 21ste eeuw’. Deze laatste is voor alle corporatiemedewerkers interessant. Wil je weten welke leerlijn het beste past bij jouw huidige of toekomstige functie? Neem gerust contact op met onze helpdesk.

Mijn e-learning of zelftest werkt niet (goed). Hoe kom ik verder?

Neem contact op met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl. Geef daarbij aan over welke e-learning of zelftest het gaat, welke melding je krijgt en welke browser je gebruikt. Zo kunnen wij zo snel mogelijk de oorzaak achterhalen en voor je oplossen.

Ik wil watdoejijmorgen.nl graag promoten binnen mijn corporatie. Zijn er hulpmiddelen?

Leuk dat je watdoejijmorgen.nl onder de aandacht wilt brengen!

Speciaal daarvoor hebben we een communicatietoolkit ontwikkeld. Al deze tools mag je gratis downloaden en gebruiken. Wist je dat het ook mogelijk is om bijvoorbeeld workshops over jouw plan voor morgen te organiseren in jouw corporatie? We leggen je graag de mogelijkheden uit.

Ik heb een tip of opmerking over de website

www.watdoejijmorgen.nl is doorlopend in ontwikkeling en er is dus altijd ruimte voor ideeën. Heb je een suggestie om de website beter te maken of mis je wellicht iets? Laat het ons vooral weten!

Wat is het verschil tussen Mijn plan voor morgen en een zelftest?

Jouw plan voor morgen helpt je bij het in kaart brengen van jouw ontwikkelwens. Wil je je in je vak ontwikkelen? Ambieer je een leidinggevende functie? Of heb je nog geen idee en wil je weten hoe je een eerste idee kunt vormen? Door een paar vragen te beantwoorden, krijg je een advies passend bij jouw ontwikkelwensen binnen nu en twee jaar. Daarbij geven we ook leersuggesties voor de 'toekomst': de komende 5 jaar.

Een zelftest geeft je inzicht in welke kennis- en vaardigheden je al beheerst. Dit kunnen kennis en vaardigheden zijn binnen jouw huidige of gewenste vakgebied of binnen een bepaald thema, zoals digitale vaardigheden of ‘Vaardigheden voor de 21ste eeuw’. Ook krijg je inzicht in de punten waarop je je (nog verder) kunt ontwikkelen. Aan het einde van de zelftest krijg je een leeradvies passend bij jouw antwoorden. Dit advies kun je opnemen in jouw plan voor morgen. Kijk voor meer uitleg op de pagina Zelftesten.

Ik heb een vraag over mijn ILOB of de 12 ontwikkeluren vanuit de cao.

Hoeveel uren besteedt de medewerker per jaar aan zijn ontwikkeling?
In deze cao is opgenomen dat een corporatiemedewerker minimaal 12 uur per jaar besteedt aan zijn eigen ontwikkeling.

Hoe kan dit worden ingevuld door de medewerker?
Dit kan bijvoorbeeld ingevuld worden door het volgen van functiegebonden scholing (in opdracht van de werkgever), besteding van het individueel loopbaanontwikkelingsbudget, informeel leren door bijvoorbeeld stages te lopen, het invullen van de Loopbaanwijzer van FLOW of een gesprek met een loopbaanadviseur.

Kunnen de werkgever en de medewerker afspreken dat de scholingsverplichting voor de medewerker niet geldt?
De werkgever en de werknemer kunnen gezamenlijk afspreken dat de werknemer de uren voor eigen ontwikkeling niet, of op een andere wijze, invult.

Moet de leidinggevende in de werkplanning rekening houden met deze scholingsverplichting?
Ja, zodat de medewerker ook de gelegenheid heeft deze tijd aan eigen ontwikkeling te besteden.

Moet de medewerker vastleggen waaraan hij deze uren besteedt?
Ja, dit doet hij in een persoonlijk opleidings- en ontwikkelplan (artikel 10.3.2 CAO Woondiensten) zoals het Plan voor morgen.

Kan de medewerker de 12 uur voor eigen ontwikkeling invullen door het volgen van functiegebonden scholing? Is dit onder werktijd?
Ja. Als de werkgever opdracht geeft tot scholing, dan is dit altijd onder werktijd.

Kan de medewerker de 12 uur voor eigen ontwikkeling invullen door het besteden van zijn loopbaanontwikkelingsbudget? Is dit onder werktijd?
Ja dat kan. Maar het besteden van loopbaanontwikkelingsbudget vindt niet onder werktijd plaats (tenzij werkgever en werknemer hier andere afspraken over hebben gemaakt). De medewerker kan dan bijvoorbeeld op zijn roostervrije dag zijn budget besteden of vakantie of onbetaald verlof aanvragen.

Heb je tips of suggesties voor de meest gestelde vragen?
Neem dan contact met ons op.

Contact